Balans.

Skrivet av den feb 4, 2009 i Hundtantens blogg, Vardag med hundar | 2 kommentarer

Vad gör människor utan hund för att komma i balans när livet kör ihop sig? Vad gör de som inte har den koncentrerade kärlek en hund visar, oberoende av ekonomisk stress, jobbiga jobb eller destruktiva relationer?

Jag anser att Benz borde få ett arvode för sin insats, minst de pengar en terapeut får. Benz anser att det räcker gott med små bitar av rökt kycklinghjärta, något han blev bjuden på av tränaren Lotta Linusson i dag.

Vi gick igenom hela lydnadsprogrammet från klass 2 . Det gick uselt. Beslöt i samråd med Lotta att avstå från tävlingen den 7:e. Vi är långt ifrån klara., Benz och jag.  Han kan alla moment ( Tack igen ”gammelmatte” Anna för det!), men tillsammans med mig utför han det minst sagt okoncentrerat. Vi strävar vidare, för glimten finns där. Den där speciella lyskraften som en hund med arbetsvilja har. Det gäller att jag ALDRIG belönar ett halvdant arbete, han måste anstränga sig lite. Så fort han får det klart för sig går han som en hundgud.

Jag gjorde en helomvändning åt alldeles fel håll idag. Det borde varit omöjligt för Benz att vända ur den positionen. Han stod bokstavligen på ”händer” och fick in rumpan ur en alldeles omöjlig vinkel. Han har verkligen rasens typiska rörlighet och så fort det är en utmaning är han magnifik! Det är slentrianen han inte fixar riktigt.  Då gör han lite annat under tiden, som att fladdra iväg för långt fram eller t.o.m. äta snö under ”fria följet”. Jag måste få slentrianen att bli en utmaning! Hur svårt är det på en skala? För en lat persom alltså. Som själv är nöjd att vila i slentrianen och ta det hela med ”knusende ro”?

Jag förlitar mig helt på att Lotta finner lösningar för oss. Vi har kul i alla fall, det är som sagt huvudsaken.

På jobbet flammar konflikten med öppen låga. Fler och fler blir indragna. Jag har lämnat över det hela till kurativa gruppen och försöker hålla mig undan. Men mitt hjärta blöder för dem som är inblandade, inklusive konfliktparasiten själv. Vilket liv det måste vara att alltid vara arg oh upprörd för än det ena och än det andra.

En kille i klassen gör just nu ett projektarbete om orkaner. Han sa: ”det är precis som om hon( konfliktparasiten) är mitt i orkanens öga. Runt snurrar alla andra snabbare och snabbare mot en katastrof.”

Jag tror han har rätt. Men är den som står mitt i orkanens öga nöjd med sin position? Jag tycker att det måste kännas jävligt ensamt att stå där, omgiven av virvlande människor. Men inte vet jag. Kanske det ger en känsla av makt också. Om nu det är efterstävansvärt.

Björne dök upp på te och avbröt mina dystra tankar. Björne, min exman och numera min vän. En av de bästa hundmänniskor jag vet. Han kan hund i hela sin kropp. Vi har ett gemensamt barn och två barnbarn, så vi har minsann viktigare saker än både konflikter och hundar att samtala om. Det ger också ett perspektiv på tillvaron.

Ska i alla fall anmäla Benz och mig till en annan tävling, den 22:a! Det måste ju gå!! Lilla Blå är värd att visas upp!

2 Kommentarer

  1. Så mycket kloka ord, Ingrid, både i detta och övriga inlägg (som jag ägnat en god stund för att läsa ikapp mig); om konflikter, känslor, hundar, kunskap och ickekunskap, framtidstro kontra maktlöshet, om hundars terapeutiska förmåga och om lydnadens ädla konst. Tack!

    Klart ni ska satsa på att tävla! Ta det som en speciell träning vet jag och försök att inte se det så allvarligt. Hahaha, säger jag, som är så nervös inför tävling att jag nästan kräks, som HATAR att förlora och som har svårt att ta katastrofter på appellplanen med en klackspark. 😉 Men, jag jobbar på det i alla fall. 😀

    Ha det gott!

  2. Åh Agnetha! Du är en av dem som jag inte vill förlora! Jag hoppas att vi kommer att träffas på läger, tävlinga etc.
    Var så säker, vi kommer att tävla, Benz och jag. Han är en riktig tävlingsförmåga, det är jag som måste lära mig lite mer än jag kan avseende träningsdisciplin, nogrannhet mm. Är inte särskilt nervös längre, men jävligt målinriktad. Krama den leende hunden från mig! Ingrid

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *