SBK och annat

Skrivet av den okt 13, 2009 i Hundtantens blogg, Vardag med hundar | 0 kommentarer

Ibland är livet så tungt. Jag oroar mig för en hel organisations framtid. Just nu är det SBK( Svenska brukshundklubben) jag tänker på. Det är någor alldeleles galet när en folkrörelse och en totalt ideell organisation börjar att avskeda folk och göra det på ett mycket fult sätt. Läste i senaste Brukshunden om hur ”avskedandet” av redaktören sedan 17 år gått till. Fult är bara förnamnet.

Bakom allt är det politik, naturligtvis. Man har de politiker man förtjänar sägs det ju. Kan väl vara sant, men orkar jag ta ansvar för allt? Alla dessa människor som tar sig makt och bestämmer alltmedan jag håller på med att leva mitt liv så gott jag kan. Är jag en dålig människa för att jag inte fattar att makfullkommliga människor hinner ta makten medan jag tittar åt sidan.

Annars har jag haft kurs åt Svenska Hundklubben. Kursen var tillsammans med Yrsa, hundpsykologen  från Handmedhund. Temat var ”Problemhundar” och alla, deltagare och lärare (Yrsa och jag) lärde oss jättemycket.

Lilla Blå var med, naturligtvis. Han är ju en sk. problemhund. Själv håller han inte med, det är de andra hundarna som har problem i hans

värld. Om han stirrar ut dem borde de väl gå sin väg, eller hur?

Vi tränar på, fast i dag var det en träning som inte innehöll den kvalitè som borde finnas vid varje träningstillfälle. Jag var trött, hade just fått böter för fortkörning(2400kr!!!!) och Benz var klart understimulerad. Det gick inget vidare alltså. Vi kämpar på i morgon.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *