Det snurrar på

Skrivet av den mar 24, 2009 i Hundtantens blogg, Vardag med hundar | 0 kommentarer

Ibland går livet i turbofart. Var på  fest och träffade broderns Kooikervalp, en ljuvligt söt, ytterst kavat och självständig varelse. Hon sov för sig själv i ett sovrum, skyddad av omtänksamma tvåbenta” föräldrar”. Så vaknade hon, var ute och kissade för att sedan komma  ut bland alla gäster. Hon lekte med det hon fann, och åt det hon hittade. Rädd? Icke sa nicke, den madammen behöver nog inte skyddas alltför mycket.

Så åkte jag till Skåne i helgen, till Yrsa, hundpsykologen som har firman Hand med Hund. Det gällde en instruktörskurs och jag hade etologidelen. Jag lär mig hur mycket som helst av Yrsa, hon arbetar så häftigt kognitivt. Hon struntar fullkomligt i om problemhundens ägare gjort fel eller om uppfödaren misslyckats. Hon gör allt för att lösa problemet och har en hel mängd knep för att lyckas.

Benz var hos sonen på en minisemester under tiden. Jag fick ett MMS av svärdottern och ett samtal från sonen som talade om att Benz hade det bra. Sonen och svärdottern  gillar honom verkligen. 

Lilla Blå är jättetrött men nöjd efter sin lekfulla vistelse hos dem. Den som inte alls uppskattade det hela var sonens katt,  Ernst: ”Det är lite spänningar i luften” sa sonen när han ringde. Som hund och katt alltså.

Äntligen träffades vi i min alldeles nybildade kvinnliga kompetensgrupp! Marianne från vallhundssidan, Bitte från jakt, främst retriversidan, Barbro, som brinner för den vanliga hundägaren och deras hundar , Lena från vall och brukshundklubben , Ancan från brukshundklubben, och så jag. 6 häxor som hoppas på att grytan ska koka.

Vi träffades (fem av oss, Ancan var endast nåbar via telefon) kl. 14 och bröt upp c:a 21. Och, mina vänner, jag svär. Det var inte tyst en minut. Alla kände mig från början, men de flesta kände inte varandra annat än möjligen till namnet. Ändå hade vi så mycket gemensamt. Vi pratade om hundars mentalitet, om hundorganisationer, om funktionsprov och om skotträdsla. Vi hängav oss inte en sekund åt det som anses som klassiska kvinnliga ämnen som skvaller elller dylikt. Jag önskar att vi haft en inspelning av hela vårt samtal, jag vet att många skulle velat höra dessa ”snillen som dillar”!Vilken kopmpetens!

Vi kommer att starta en hemsida med en blogg. Vårt första och viktigaste ämne blir hundkunskap och mentalietet. Vi kommer inte med svar men väl med frågor.  

Det var så underbart kul att få säga exakt vad man tycker om det ena och andra i hundvärlden och upptäcka att man inte är ensam. Vi har alla ägnat många år åt detta och tillsammans har vi haft tusentals hundar mellan våra händer så vi har kanske börjat lära oss något. Fullärda är vi inte alls, det blir man troligen aldrig. Däremot lärde vi oss (i alla fall jag) mycket av varandra. Fortsättning följer!

Sa jag verkligen att jag ville ha snö??? Det vill jag inte längre. det är en kvinnas privilegium och rättighet att ändra sig! Nu vill jag ha vår! Jag vill lägga långa, sköna spår! Och Benz vill gå dem. Så är det bara.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *