En svart morgon har sina ljusa sidor.

Skrivet av den okt 14, 2013 i Hundtantens blogg | 0 kommentarer

Nu är det så mörkt.Jag brukar vakna vid 5-6-tiden men nu vill jag inte.  Jag fasar för november,och lite för december med. En tjej stod  utanför min butik går och sålde julbingolotter! Redan,nu börjar upptrappningen och nedåtstigningen mot julen och mot midvintersolståndet som är ett par dagar före jul. Jag ryser och kryper ner igen,vill gå idé.

Då kommer han. Han är lycklig. Han älskar morgnar helt enkelt,och på hundars vis oroar han sig inte ett dugg över mörker eller julstress. ”Hej!” säger han flinande,”Du,det är morgon och jag vill bli kliad på magen! Jag kan  tänka mig en liten kelstund nu,innan vi igår ut på vår härliga promenad. Kom igen nu min människa,det är en ny dag! Hurra!”

Jag blir allt varmare i hjärta och sinne. Javisst,en ny dag nya möjligheter. Jag tänder ett ljus vid min säng,det luktar gott. Plötsligt minns jag att nu är det ljus- och tetid, till helgen ska jag göra en höstgryta tror jag,och kanske baka. På årets mörkaste dag kanske jag ska ha ljusfest som jag hade förr, med allt i solgult, från kakor till drycker för att åtrerkalla solen. När mina barn var små tände vi eld.Vi gick runt den och skanderade:” Här är mörkt,här är kallt,vi vill att solen ska lysa överallt”.

Hoppet om livet vaknar,min livskamrat med den randiga svansen tände ett varmt ljus i min själ. Hundar kan sån´t nämligen.

I dag MÅSTE vi träna! Att vara så träningslat som jag är rimmar illa med tävlingsdrömmar. Men det är faktiskt kul att träna  bara man gör det!

MsgAtt (11)

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *