Finska lapphundar och läger i Idre

Skrivet av den aug 1, 2013 i Hundtantens blogg, Vardag med hundar | 3 kommentarer

MsgAtt (1)Vi kom hem från ett kennelläger i Idre, Crazy och jag. Det är Black Blossom, uppfödare av Finsk lapphund som har läger där varje år. Ett 70- tal hundar med tillhörande familjer fanns där. En riktig inspirationsvecka! Jag föreläste men förutom det  byggde vi en liten mentalbana där vi beskrev ett 20- tal hundar. Inte en officiell beskrivning, men en egen liten bana. Det finns inget bättre sätt att lära känna en ras som att beskriva!!! Att se ur en hund löser problem alldeles själv är en verklig källa till lärdom. ”Om ni vill veta vad en hund gör och hur den är , sätt er på en stubbe och bara titta på den!” brukade min läromästare från gågna tider, Sven Järverud, säga. Denna ”stubbfilosofi” bär jag med mig, man måste betrakta hundar (och människor!) med öppna ögon och ett öppet sinne.

Finska lapphundarna var i alla fall underbara, snälla och leksugna med lagom balans i det hela. Och de har ju alla tänkbara färger, något som ju tilltalar en gammal aussieägare där ingen hund är den andra lik.

007

3 Kommentarer

 1. Va kul att hitta din hemsida/blogg, jättefin. Vilken underbar bild på Crazy 🙂 (tror du jag kan låna den till vår sida om jag skriver fotografens namn?)

  När det gäller hundar och färger är det verkligen spännande 🙂 Uppfödaren till mina cattledogs sa att det ofta var så i valphagen att de röda låg i ett hörn och de blå tillsammans i ett annat hörn …….

 2. TACK Ingrid för en underbar vecka med dig i IDRE
  Vi alla längtar nu till Idre 2014 och bokad NR 1 är DU.
  Du gör allt så trevligt och enkelt och du ser det många missar.
  Just din enkla förmåga att kunna förklara på ett fint och lättbegripligt sätt är så värdefullt
  Jättekram
  P.S Sänd mig din hemadress på sms / mail jag har ju hjortron till dig

  • hej Pia och tack för dom vänliga orden! Kram

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *