Jag bugar för idealiteten!

Skrivet av den okt 24, 2013 i Vardag med hundar | 2 kommentarer

När jag kom luktade det kaffe. En person var redan på plats, hade fixat fika och satt där med alla papper i ordning. Ute på banan inspekterade andra att allt var i ok. Det var en tidig lördagsmorgon och de förberedde sig på att genomföra ett MH för mig och för andra. Klockan är sju, det är fortfarande ganska mörkt, men de är på plats. Är det nördar? Älvor eller tomtenissar? Nja, de såg då ut som högst normala människor. Vad driver dem? Varför åker de hemifrån en tidig lördagmorgon för att jobba hela dagen? Pengar? Nej!!! I bästa fall får de milersättning, några får ett symboliskt arvode. Äran? Knappast. I den stora världen är de absolut anonyma och i sin värld, Svenska Brukshundklubbens, är de visserligen utbildade men inte särskilt högt värderade. Så vad driver dem då? Jo, jobbet har en hög kulfaktor! Det är intressant och extremt lärorikt att se hundar lösa problem ”på egen tass”. Det är socialt, man möter människor, medarbetare och hundägare av alla de slag. Man vet att man arbetar för en god sak, man samlar in data som verkligen för aveln i Sverige framåt. Men ändå, det viktigaste av allt tror jag, det är en underbar känsla att veta att man gör ett bra jobb! Arbete är självbelönande helt enkelt. Varför skulle man annars stryka gardiner eller tvätta bilen? I dessa tider, när man tror att värderingar finns i plånboken och när ”vad tjänar jag på det” år ett mantra som upprepas gång på gång måste jag få hävda motsatsen. I min värld, brukshundklubbens, stämmer det inte alls. Vi arbetar ideellt. Vi gör det för att vi vill, och för glädjen i att göra ett bra jobb. På en av alla dessa nästan 300 klubbar i Sverige så gjorde MH- gänget just det i lördags. De var vänliga, proffsiga och kunniga. Dessutom verkade de genuint intresserade av alla hundar som beskrevs.

Och Crazy då? Jodå, han hade en härlig dag. Inte var han rädd inte, han lekte, sprang efter ”harar” och skällde på spöken efter bästa förmåga.  Hunden med den randiga svansen hade kul. Det hade jag med. 

044

2 Kommentarer

  1. Visst är det härligt att det finns männsikor som brinner för detta och övriga aktiviteter inom SBK! Spårläggare, domare, kökspersonal, figurater och alla andra 🙂
    Grattis till en trevlig och skojig dag 🙂

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *