jul och hälta

Skrivet av den Dec 26, 2008 i Hundtantens blogg, Vardag med hundar | 3 kommentarer

Maros syster, Chenin var här en dag. hemes lysande, galna blick var Maros, de två var lika redan från början. Hon är så härlig, en optimist och livsnjutare i varje hårstrå. Matte Camilla och jag lade spår åt varandra och båda hundarna hade en härlig stund, liksom vi tvåbeningar för övrigt.

Chenin och Maro. Två syskon som följts åt sedan vi hämtade dom. Vi åkte tillsammans hem med valparna när de var små och vi har haft tät kontakt sedan dess. Så mycker vi delat, och delar. Jag älskar den hunden, hennes livsglädje, engagemang ( vare sig det gäller spår, lydnad eller att sätta andra hundar på plats). Vissa hundar är nära helt enkelt och Chenin är en av dem.

Men Benz då? OK. Sanningen i vitögat. Han haltar. Benz, tröstaren, Lilla Blå. Han med prickarna, haltar. Hevetes skit, hunden haltar på ett framben. Han har gjort det vid ansträngning hela tiden, men jag har inte ”sett” det.

Jag vill inte dettta.

Annars har han tagit julstressen med Benzianskt lugn.Händer inget, dvs har ingen tid med honom, sover han. Händer det att vi tränar eller så är han med till 100 %. Jag börjar tycka om.

Han trivs, det ser jag. Jag förhärdar mig och kallar honom hunden eller djuret. Sanningen är att jag är så tacksam för att han finns. Och jag ser att han är underbar. Jag börjar tycka om, mer och mer.

Ska kolla hältan så fort helgerna är över.

I övrigt tycker jag att julen är en konstig tid. Människor stressar runt och far omkrimg, alla vill vara andra till lags. Själv firar jag solens återkomst, från och med nu kommer dagarna att bli längre och ljusare. Hurra för solen och GOD FORTSÄTTNING!

3 Kommentarer

 1. Hej svejs..
  Ingen gran som barrar har jag
  inga många ”måsten” just nu
  – köpte julskinkan färdig
  och burksill kom sonen med
  (liksom den lilla trassliga bichonen)
  -fast vi gjorde som alltid en jättebytta
  ris a la Malta som räcker hela julen
  och saftsåsen MÅSTE vara ren svartvinbär med lagom citron..

  Dottern hade med sig saker att berätta
  -nya planer och har sålt en tavla
  och Fadern väntade in oss redan dagen innan vi kom
  Långa bilresor ger mycket ostörd tid till samtal

  Men hemma tänder jag snabbt alla ljusen i ljusstaken ändå
  för att de ska hinna brinna ner lite lagom
  Brasvärmen får ordna resten!

  God fortsättning…..
  kolla bilden på min hemsida av ”skrattande hund” eller har du redan hittat någon…
  b

 2. Tack för gästvänligheten! Tack för att du skriver så fint om Chenin – jag vet att du menar det! Tack för att du tycker om Chenin på samma sätt som hon tycker om dig! Tack för att du finns!

 3. Hoppas att Benz är bättre i benet nu. Och att ni får ett riktigt Gott Nytt År!

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *