Känslor och månsken

Skrivet av den Nov 17, 2008 i Hundtantens blogg, Vardag med hundar | 1 kommentar

Tidig promenad. Svart ute. Månen skiner och ljuset faller mellan de svarta tallarna. Marken är frostvit. Bentz kommer och går, jag ser honom bara fläckvis. Just nu, tidigt om morgonen, är det djurens värd och villkor jag möter. Jag älskar det. Här är det vi, djuren , jag och alltet.

John, min yngste son, ringer på kvällen. Han, hans fru och barn har varit i Japan ett par veckor och besökt släktingar. Vi pratar  lite om hur den långa resan med barnen gått. Så kommer hans fråga: ” och hur gör du med Benz?” Samma fråga som alla mina nära vänner och min familj ställt. Jag är ju en kvinna och hittar genast ett underliggande budskap. Det  låter : ” Du, jag tycker att Benz är en trevlig hund, jag gillar honom verkligen och hoppas att han stannar hos dig för jag tycker ni förtjänar varandra”. Och så är det. Jag är beredd att ta emot turen! Benz är en riktigt äkta blå pärla i mitt liv ! Genuint äkta och utan konstigheter. I kväll låg han på rygg i min famn och tittade på ”Morden i Midsommer”! Bara det!

I går hade jag en heldagsföreläsning för Hunddagisföreningen och det var så kul. Intresserade och kunniga människor! Jag hade en sån där ”Flow- dag” där allt kändes helt rätt och jag kände mig på rätt plats och i rätt tid. Att Benz var hemma med en alltmer förälskad hundvakt gjorde det hela ännu bättre. Om ni undrar, bilderna jag har på Maro, de som ännu följer mig på mina föreläsningar , gör ont. Men ”Lilla Blå” är en sån tröst så det är inte sant. Även om han hatar schäfrar, vilket han talade om i kväll under träningspasset på klubben. Alla har vi våra skönhetsfläckar, även solen, inte sant? Ibland undrar jag om det finns så många köttbullar i världen som skulle få honom på andra tankar. Annars kvittar det lika, han få avsky hundar, om han vill.  Han har både för- och nackdelar, vem har inte det? Han vågade pussa min (och Benz ) älskade svärdotter MIa när hon kom för att duscha i morse i alla fall! Det tyder på en kärleksfull natur och det räcker långt tycker jag!

1 Kommentar

  1. och vilken puss sen! 🙂

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *