Sökträning och annat

Skrivet av den maj 9, 2009 i Hundtantens blogg, Vardag med hundar | 3 kommentarer

Idag tränade vi sök igen. Kunniga gruppen som vi tränar i (OBS! jag säger inte tillhör, de flesta i gruppen är betydligt kunnigare än jag!) sa som vanligt inte mycket om vår prestation. Eller tyckte de inte att det var en prestation? Det är svårt att veta vad folk egentligen tycker.

En av dem, en underbart humoristisk  polis vid namn Jessica, berättade att hon jobbade som den första kvinnliga polisen i Malmö och hur tufft det varit det första halvåret. Nu är hon i Stockholm och det är bättre. I alla fall på ytan. För, som hon säger, det som är jobbigt nu är att folk inte säger vad de tycker. De pratar   hellere om än med människor. Är det typiskt för oss Stockholmare?

Vi hade kul i alla fall, Lilla Blå och jag. Vi håller på med markeringens vedermödor, och han lär sig som vanligt snabbt. Det innebär två saker: för det första den förtrollning det innebär att han fattar vad som krävs. För det andra att det går lite väl fort så att han testar en hel mängd av ” skräpbeteenden”. I Benz fall så rullar han sig när han blir frustrerad. Det ser härligt ut och han får alltid en massa positiv feedback för beteendet. Ibland önskar jag att han skällde eller morrade eller tom pussades i stället. Då skulle alla fatta att det inte är OK. Men Lilla Blå., han rullar sig. Nåja, jag tror att han slutar när han väl fattar vad det hela går ut på.

Idag vågade jag titta på mina 15 minuter i rampljuset och även om jag uppskattar de välvilliga kommentarer jag fått så håller jag inte riktigt med. Jag önskar att jag utnyttjat tiden bättre till att säga det jag tänkt. Hur som helst det var kul att vara med.

För er som är insatta i SBK. Ni lägger väl märke till sista numret av Brukshundens  omslagspojke? Just det Fredde Steen. Men Barbro Börjesson, som hade  så otroligt mer på fötterna när hon började på TV ansågs som omdömeslös och mediaintresserad! Hon som verkligen vill att hundar (och ägare) ska må bra oavsett de metoder hon använder ( bra mycket mer humana en en del av de Fredde Steen använder!) Barbros syfte är  genuint gott. Hon vill att vardagshundarna ska ha en bra liv och hon gör vad hon tycker krävs för att de ska få det. Sveriges svar på Cesar Milan egentligen. I hundsverige är hon välkänd som en duktig tränare, domare och uppfödare med massor av erfarenhet. Nu är det så annorlunda. I Big Brotherland är det inte kunnigehet som premieras, det är andra förutsättningar. Och, som Freddes insats visar, mediekåtehet lönar sig. Bra jobbat Fredde och tidningern Brukshunden!  Och, kära ni, det har naturligtvis inte med kön eller balla bilar att göra att göra….. !

3 Kommentarer

  1. Om du menar att Barbro Börjesson är Sveriges svar på Cesar håller jag inte helt med dig, tycker många av hans metoder är dåliga och hans förklaringar likaså. Jag förstår inte varför alla är så frälsta på honom?!
    Såg däremot en brittisk hundkvinna som var klockren. Hebbe sa att det var annorlunda att kolla på hundprogram med mig där jag faktiskt höll med 😀

  2. Men Fredde är ju såååå snygg! Eller är det inte så varenda hundägande kvinna i Sverige tycker? 😉 För inte tänder man på Barbro inte. Gullig må hon vara, men inte så sexig… hehehe (Sorry Barbro!) Vem som kan vad om hundar känns väldigt ointressant för tv-bossarna tyvärr och alla ”hundägande icke-hundfolk” lyssnar på det som sägs på tv och funderar inte längre än så…

  3. Även om du inte uppdaterar här längre vill vi säga jättegrattis till uppflyttning till elitspår. Heja Ingrid och Benz! Nu börjar det på riktigt!

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *