Svenskt Försvar registrerar hundar i Tyskland???

Skrivet av den Dec 8, 2013 i IT Debatt | 2 kommentarer

I Sverige har vi en lag som ser till att ALLA hundar är registrerade i Jordbruksverkets register.  Vill man dessutom vara registrerad i andra register måste man uppfylla de krav som respektive organisation kräver. Den största organisationen i Sverige heter Svenska Kennelklubben (SKK) som är en paraplyorganisation för tex. Svenska Bruskhundklubben(SBK).

FHTE vill inte uppfylla de krav som SKK ställer för att registrera schäfer. Det innebär att deras hundar  för närvarande är likställda med vilken blandras som helst.  Nu vill FHTE registrera sina hundar i Tyskland i stället. Det kunde väl kvitta lika om det gällde en privat uppfödare. Men nu är det ju det där att det är vi skattebetalare som lägger våra pengar i en tysk ideell organisation som är kruxet. Är det verkligen ok? Krävs inte en mellanstatlig överenskommelse i så fall? Är det inte bättre att vara en blandrasuppfödare i stället. Eller kanske att uppfylla de enkla, rimliga krav som SKK/SBK ställer för registrering?

Läs gärna vår (Ingrid Tapper och David Lundgren) artikel om Uppfödaransvar under fliken artiklar.

2 Kommentarer

  1. http://www.forsvarsmakten.se/sv/organisation/livgardet/hundtjanstenheten/hundavelstationen/

    På ovanstående länk finns en del svar angående FM Avelsarbete, och det framgår även kontaktuppgifter för den som vill ha svar på fler frågor.

  2. Intressant statistik vad gäller startande på MH, MT, bruksprov och andelen som går till tjänst. Samtidigt skrämmande att man som liten uppfödare med enstaka kullar per år på hobbybasis kan överträffa en så stor spelare som arbetar med detta professionellt.
    En stor del av förklaringen ligger naturligtvis i att en stimulerande miljö under uppväxttiden har otroligt stor betydelse för vad det blir av den vuxna hunden. Därför ännu mer skrämmande att man ökar sin avel. För var hittar man alla dessa duktiga fodervärdar som en sådan satsning faktiskt kräver?

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *