Tankar

Skrivet av den Dec 18, 2008 i Hundtantens blogg, Vardag med hundar | 0 kommentarer

”Han är så stillsam, ” sa svärdottern, som kombinerade tvättstuga med hundpassning. ”Han är annorlunda när du inte är hemma! ”

”Nej, han är så stillsam när inget händer”, svarade jag. Och så är det. Benz sover om inget är på gång. Han gör inget väsen av sig alls. Jag har sagt det förut, jag har aldrig haft en hund som sover så. Ibland snarkar han, ibland drömmer han mardrömmar och skäller, morrar eller till och med tjuter. Just nu vill han sova på älsklingsplatsen, den uppbäddade bäddsoffan.   Där brukar sonen och svärdottern sova när de är här, och det är upptaget i kväll. Benz vankar runt lite, det är hans favoritsovställe.

Väninnan ringde. Hon med Aussietiken. Hon tänker skaffa en valp till. ” Den liknar Maro” sa hon och det smällde till i själen. Igen. Maro, hunden med det spektakulärt vackra huvudet. Jag är så jävla skör fortfarande, och  jag kämpar så. Hoppas Benz orkar vänta lite till. Benz, som bara gör så gott han kan och som vill bli älskad. Som alla andra kännande varelser vill.

Har så många vilsna, tilltufsade och ledsna själar runt mig för närvarande. Jag känner mig tacksam för att jag själv efter omständigheten mår bra och orkar stödja, i alla fall till viss del. Själv har jag både mänskliga och hundliga( tack igen, Lilla Blå!) skuldror att luta mig mot. Visst behövs det medkännande i en ibland hård värld?

Mitt i alla tankar kom sonen hem. Lite full så där, julbord! Benz förvandlades i ett trollslag. Fram kom väl en härlig leksak och leken började, Vild och glad, ivrigt skällande. Efter en stund vill sonen vill sova, icke Benz. Fundersamt står han där med sin leksak. Den hunden gillar verkligen män! Ja, somliga av oss gör det.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *