Tävlingsanmälan!

Skrivet av den jan 15, 2009 i Hundtantens blogg, Vardag med hundar | 2 kommentarer

Det satt långt inne, men nu sände jag den första anmälan av många hoppas jag. Träningen går väl si så där, jag är och förblir tydligen lat. Lilla Blå är inte lat han. Han blir vild av glädje varje gång det är träning på gång.

Vi har varit på Lidingö BK i kväll och pratat om rädda och arga hundar. Eller vi förresten, Benz det kraken fick ligga i bilen.

Nu ska jag planera helgens utmaning i form av ett föredrag på Labradorklubbens regionsträff angående deras funktionsbeskrivning FART. Det blir till att ligga i, jag är sent ute som vanligt. Men först ska Benz och jag träna SÖK. Det är skitkul! Fast jag gör fel hela tiden. Sist smågrälade mina träningskompisar på mig. ”Du har inget mål med det du gör!” sa dom. Och jag vågade inte säga att mitt primära mål är att ha kul. Inte bara jag, utan Benz också förstås! Det kan man inte säga högt till dem i den gruppen, för det är folk med AMBITIONER. Det har väl jag också, eller snarare drömmar. Och drömmar har aldrig lett någon till SM, det vet jag. Så jag håller god min och ser ut som om jag nog ska tänka ut ett mål nästa gång. Men så drar Benz iväg med liv och lust, kommer absolut inte om jag ropar, springer i högre hastighet än man tror är möjligt runt större delen av sökbanan,för att till sist glatt SPÅRA sig fram till figuranten. Helt fel alltså. Men han är så stolt och lycklig. Det blå ögat lyser i kapp med det bruna, den ludna svansen dansar vilt och jag känner att jag får nog ta mina vänners beska kommentarer den här gången också. . Det är liksom värt det ibland, fast det inte är så klokt. Vi ha kul i alla fall,och det är det viktigaste.

2 Kommentarer

  1. hej hoppas allt är bra med er..du har helt rätt att ha kul med sin hund är huvudsaken sen kommer allt annat som bonus , tänker mycket på Benz och är in på din sida ofta saknar honom mycket ,han är en undebar hund och det är så skönt att se att han fått ett bra andra hem en jätte kram till er båda kram mormor

  2. Tack för samtalet idag, det behövdes 😉

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *