Ut ur dimman..

Skrivet av den apr 21, 2009 i Hundtantens blogg, Vardag med hundar | 0 kommentarer

Våren är här och med den vårdepressionen. Börjar väl vakna igen. Jag lever i alla fall och har massa  barn, barnbarn och därtill hörande fruar och sambor att vara glad  och tacksam över.  Dessutom syskon!! Det är stundom underbart att leva.

Yngsta sonen invigde ett projekt. Ett naturreservat i en mörkblå kommun med allt det motstånd som det innebär. Bara det  att ha en naturvision som krockar med ekonomiska intressen. Men till slut invigdes alltså naturreservatat och som mamma är jag så jävla stolt! Han, sonen med det flammande röda håret och den milda inkännande blicken, sa bl. a. : Det är för barnens skull, för framtidens skull, som detta görs…”

Det är en framtidsvision i min smak! Ett stycke natur i ställlet för  för dessa pengar som

 ingen kan varken andas in eller livnära sig på.

Lilla Blå smyger sig allt närmre. Vi sov tillsammans i ”lopplådan”, dvs. pinnsoffan som står i rummet i torpet. Vi var där  i påskas. Lilla Blå upplevde vårt sommarhus i Småland för första gången. Han trivdes, det är allt jag kan säga. Frihhet från  koppel och tvång,det egna ansvaret i att dörren stod öppen och alla kom och gick efter behov, vare sig det var dotterns  katter eller han själv, det var fullständigt i hans smak.

Han mår bra och jag ser på honom med kärleksfulla ögon.

I dag har vi varit på kurs. Per- Erik Sundgren ledde en utbildning i det utmärta programmet ”Larthunden”.  Varför inser varken SKK eller SBK vilka möjligheter detta program har?  Just nu kan jag inte förklara närmre vad jag menar. Jag vet bara att det inte endast är ”bonusar” i form av sekiner som gäller, månge kreatörer stoppas av endast presige. I ”hundvärlden” är det en hel del som pissar revir så fort de kan. Och de har tyvärr oftare två ben än fyra…

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *