Vad hände med hans ögon?

Skrivet av den sep 20, 2013 i Vardag med hundar | 3 kommentarer

Vi morgonmyser min hund och jag.  Mitt i kelet ser jag det! Ögonen är alldeles igensvullna,speciellt det ena. Han ser så konstig ut. Är det en allergireaktion?

Svullnaden gick över på några timmar,men vad berodde det på? Av ren och skär slöhet fick han Frolic till middag. Han har egentligen aldrig fått det förut, men jag köpte en påse för att ha till godis,och så gav jag en större mängd i matskålen. Kan det vara en reaktion på just Frolic? Jag vet inte men jag tänker i alla fall inte chansa.

Visst blir man väl fjöligare med åren? Vi ska på MH den 19 oktober och jag oroar mig för hur han ska ta det. Jag, som beskrivit tusentals hundar genom åren och som låtit testa mina egna på längden och tvären är nu lika orolig som många andra hussar  jag mött genom åren. Förr måste jag ha varit stenhård, jag tyckte faktiskt att oron var lite fånig. En hund tål nog ett MH tänkte jag, och gör den inte det så bryter vi helt enkelt. Plättlätt. Men nu, detta att jag ska utsätta honom för något jag vet att han kommer att bli rädd för. Hur blir hans förtroende för mig sedan?

Jag trodde att livserfarenhet skulle ge mer hårdhet, så är det precis tvärtom. Likväl som kroppen slappnar av, suddas ut i konturerna och hänger lite här och där, så tyckes också själen göra det.

Min själ mjuknar alltmer, jag är räddare om Crazy än jag var om mina första hundar och  jag oroar mig mer för att han ska råka illa ut. I djurvärlden är det så att gamla mödrar är mer överbeskyddande än unga, är det så med gamla hundägare också?

Min lilla vän med de blå ögonen,som nu syns igen, är nog den mest överbeskyddade av mina hundar. Då blir ju MH något att oroa sig över, inte sant?

3 Kommentarer

  1. Det är klart att du är orolig. Det betyder bara att du blivit klokare och vet att det kan hända saker. Men det betyder inte att det händer, bara att du är beredd.

    • Kloka ord! Man blir liksom mer luttrad med tiden.

  2. Och vi ska på BPH i november.
    Första gången jag testar detta. Ska bli spännande. (Hoppar över MH med denna ”sexiga” flicka.)
    Bör jag alltså vara nervös?
    Brukar tänka att det går som det går… 😉

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *