Vardagsmat

Skrivet av den Nov 15, 2008 i Hundtantens blogg, Vardag med hundar | 0 kommentarer

Så mycket det händer, och ändå händer ingenting. I alla fall inte i min kreativa del. Ska ha en heldagsföreläsning för hunddagispersonal i morgon, det ska bli kul och jag har sett fram emot det. Men planeringen är ganska sen, som vanligt. Dessutom brottas jag och en illustratör till min senaste bok med hundhjärnans utseende.

Benz mår bra, tror jag. Han är nöjd de dagar jag är hemma och sitter vid datorn och jobbar. Andra dagar, som i morgon, kommer hundvakten Maud att vara här med honom. Hon älskar honom! Han är en enkel hund tycker hon. Han har inte Maros livlighet, som väl var nära gränsen till för mycket egentligen, och det gör att Maud hinner med Benz även om de möter en hund.

Två ”Benzstories” från veckan som gått.

Vi var på en underbar skogspromenad, Benz och jag. Benz sprang fritt och nosade efter vildsvin eller vad som helst då jag fick syn på fyra ljusa ben under en grangren, c:a 20 m. bort. Konstigt, det ser ut som ett djur, tänkte jag. Benz tyckte väl detsamma och sprang dit. Jag tog mig förbi den skymmande granen och såg den som ägde de fyra ljusa benen,.Det var en finnspets, med jägarväst och GPS tryggt i en ficka.

Benz och spetsen stod just, sida vid sida, med höga svansar och kontrollerade varandra. ”OK”, tänkte jag, ”ensam i skogen och med ett präktigt hundslagsmål framför mig!” Jag tog det säkra före det osäkra , vände på klacken och sa lugnt ( hoppas jag) till Benz: ”kom nu gubben så går vi” Och undret skedde! Lilla blå kom genast, med en glad svansande finnspets i hälarna. Båda hundarna följde mig ett stycke, så stack finnspetsen iväg och efter ett tag hörde vi det klingande ståndskallet en bit bort.

Hundmötet var en väckarklocka för mig. Det är alltså inte hundarna i sig Benz är rädd för, det är när han är kopplad som osäkerheten visar sig.

En annan nyhet för mig är Benz intresse för nypon! Hittar han en nyponbuske  kan han resa sig på bakbenen och noga undersöka varje nypon. Undrar om han brukar plocka hallon? Ska bli spännande att se i sommar.

Nu måste jag jobba vidare med morgondagens föreläsning! Problemet är att alla mina Powerpoint- presentationer inehåller  bilder av Maro.  Det är rent fysiskt svårt att ta bort dem. Alternativet skulle innebära att jag ska stå inför lyssnande människor med stora, lysande bilder av Maro framför mig. Det fixar jag inte! Måste ta tag i det nu!! Mina yttre och kanske mina inre bilder av ”min hund” måste bytas ut. Lilla Blå- du har ett stort tomrum att fylla. Måtte jag göra dig rättvisa, det är du värd!

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *