Varför hundar är läkande.

Skrivet av den feb 3, 2009 i Hundtantens blogg, Vardag med hundar | 1 kommentar

Hade en skitdag på jobbet. Jag är lärare på en folkhögskola och vi har (minst sagt!) en helvetisk gruppkonflikt i ”min” klass. Allt utgår från en enda persom som runt sig samlar trupper och strider för än det ena och än det andra. En personlighet vars livslust tänds av konflikter och som söker just det i alla möjliga sammanhang. Som ser en möjlighet till ”världskrig” i varje detalj. Så väl jag känner igen det. Och så trött jag är på det.

Inom alla hundorganisationer finns de ju. Konfliktparasiterna som älskar att dra igång debatter som inte leder till annat än tårar och splittring. Som inte vill annat än att någon/ några personer ( helst namngivna) ska sluta och gömma sig under jorden.

På listan över JOanmälningar till ärekränkande tilllmälen på nätet ligger hundmänniskor högt, just därför att det är så lätt att hitta fel hos varandra.

En sån människa har kommit till mitt lilla paradis på jorden, mitt jobb. Inte alls en hundmänniska, men en persom med förkärlek för konflikter. I ett slag är gruppen splittrad i två, tre ”läger”. Några säger sig inte bry sig och bidrar med sin flata, konflikträdda tystnad till att vidmakthålla det hela.

Mitt i alltihopa åkte jag iväg till Lotta Linusson och tränade Benz (och mig) i den ädla konsten att göra en snygg heltomvändning. Benz, Lotta, snön och solen översköljde mig med en sorts själslig läkning. Efterhand släppte spänningarna och ilskan över det som hänt på jobbet. Allt stannade upp, mitt enda fokuus var att mina fötter och därmed hunden skulle vara rätt placerade EN ENDA GÅNG!!

Allt fick ett annat perspektiv, allt stillnade och den inre ron läkte oron. Jaha, tänkte jag, det är ju därför jag har hund. För att knepiga människor ska ges ett lagom utryme i mig och för att påminna mig om att det finns andra värden.

Förresten: Han, den lilla Blå, gjorde en perfekt helomvändning. Såklart. Han är en klippa den hunden.

1 Kommentar

 1. Hej Ingrid,
  minns du en liten flicka som såg ett ”världskrig” i bubblor i kolor.
  Sånna där goda du vet. Trodde att fabriken gjorde bubblor med flit, för att de skulle tjäna på det.
  Kanske jag kan pigga upp dig lite.
  Jag har beundrat din hemsida, med allt därtill, i nån timme nu och blivit djupt berörd på mångahanda vis.
  Du återfinner mig i din mailbox om ca 15 minuter, då jag hunnit skriva och bifoga lite till dig.
  Kramar från en med två barn och tre barnbarn…undrar just ifall du har löst detta…lite motstånd ska det vara. En kvart alltså.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *