Ingen pralindag i dag.

Skrivet av den sep 2, 2013 i Vardag med hundar | 0 kommentarer

Appropå schäfer så är Gina här i dag. En ung schäfertik, c:a 7 månader gammal., min dotters ögonsten och faktiskt ganska jobbig ibland. Hon är stark, stor och har åsikter om mycket, grannen hundar, en ful lövhög och sin sin egen spegelbild. Crazy går nästan rak under hennes mage, men kul har de.

Det som slår mig är olikenheten i deras ögonuttryck. Crazys ögon talar om allt, de är vilda, glada, rädda, eller milda alltefter den känsla som råder. Ginas ögon är ger ett mycket lugnare intryck. De är bestämda när hon är arg, eller fokuserade när hon ska jobba, men alltid kloka och lugna på något vis. Jag brukar tänka att schäfrar saknar humor. När de blir rädda/ arga på något på en test och får tid att undersöka det, så går dom där ifrån med en min av att ”det visste jag hela tiden, mig lurar ni inte att det finns spöken”.

Aussies ser inte alls ut så. När de är klara med att undersöka springer dom omkrin, hoppar skäller och beteer sig. De springer av sig stressen och ser ut som” Gud vad ni är roliga ni människor! har ni klätt ut er till spöken till och med! Jag blev nästan rädd vet ni. Tokiga är ni, men så kul det är.”  Humor helt enkelt.

Visst är det spännande med rasskillnader!

 

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *