Kooikerhondje och halvdanska bröder.

Skrivet av den aug 30, 2008 i Hundtantens blogg, Vardag med hundar | 4 kommentarer

Min bror, delvis bosatt i Danmark, och jag, har suttit och läst på hemsidor om hans tilltänkta valp, en kooikerhondje. Det är så kul att följa en blivande hundägares tankegång, hela processen från ”ska vi ha en hund ?” till ”just den rasen och just den uppfödaren vill vi ha!” 

Nästa fas i den drömmande valpköparens liv är stoltheten- den rasen är bäst och den uppfödare jag valt kan AAALLLTTT!!!

Han är man, min bror, och visste nog inte hur hans förväntan och glädje lös igenom. Det syntes när han kelade med Maro. Visst fanns Maro där, mellan hans fingrar, men i hjärtat var det redan hans ofödde valp som kändes.

Då vi väljer en hund är vi inte en dag äldre än 12 år precis som vid vilken förälskelse som helst. Kärlek , vare sig det är till ett djur eller en människa, är verkligen tidlös, liksom den andlösa förväntan vi känner, det där pirret i magen.

Jag ska ha kurs för blivande valpkursinstruktörer i morgon. Hur ska jag kunna förmedla den insikten till dem? Att de valpägare de möter är inne i en förälskelsefas och att det då inte går att komma med kritik eller krav på objektet för den förälskelsen, dvs. valpen ? Och att det tvärtom är viktigt att de stannar kvar så länge som möjligt i det stadie då de älskar allt de ser utan att fördöma det? Att de får älska sin valp som den är utan att för den skull tycka om allt valpen gör? Att deras ansvar inte är att ändra på valpen utan att guida valpen i de regler som det mänskliga samhället kräver?

Jag upptäckte att bland alla bra valpböcker som faktiskt finns så saknas det en kort lathund för nyblivna valpägare. En ”manual”, utan förklaringar. Ska genast försöka formulera en till min bror.

En bror som jag haft i nästan 60 år, men bara kännt i fyra av dem. Men som väl är delar min kärlek till hundar. Han kommer att bli en bra kritiker, något som jag har förstått att bröder ofta är.

Nog med tankar, jag önskar mig lycka till.

Annars tycker jag att det är ganska skönt att se Jan Björklund med byxorna nere. Att manipulera statistik så att den passar ens syften går väl an på middagskonversationer i goda vänners lag MEN INTE SOM SKOL- FORSKNNGSMINISTER. Byt ut honom till en som  kan läsa enkla statistiska undersökningar eller i alla fall har en stab runt om sig som kan. Tyvärr har väl inte han gått i svensk skola? Där ingår ju i mattekurs A.  Det måste man klara för gymnasiekompetens på alla gymnasielinjer vare sig det gäller jordbrukslinjen eller samhällsvetarlinjen. Där ingår enkelt statistik. Jan Björklunds examen, om han nu har den, måste ha varit ganska annorlunda, annars föreslår jag att han letar reda på sina gamla skolböcker och kollar.

Så jävla trött på inkompetens!!

4 Kommentarer

  1. Hej. Kikar in här och har läst lite av din prosa & dina inlägg en stund. Vilken härlig sida! Hoppas du får många fina år med din Maro.

  2. Hej! Tack för de vänliga orden! Hälsningar Ingrid och maro

  3. Hej syrran. Birthe och jag var och besökte kenneln ”morolga” http://www.morolga.dk/. vi möttes av fyra Kooiker tre tikar, en hane som en Coton de Tulear som själv tror sig vara en Kooiker. Vi fick ett fantastiskt mottagande, kul att just ni kom följ med ut och lek och se vad vi kan. Klart att förälskelsen blommade ut och satt som en spik i hjärtat. Besöket varade ca1;5 timme när vi lämnade hade vi lämnat en intresseanmälan på en tikvalp. Vi kommer naturligt vis anmäla intresse till fler kennlar både i Sverige och Danmark. Men först till våren när jag åter flyttar ut i vårt paradis. Väntan kommer att bli lång men den som väntar på något gått osv. Kram till er båda från oss båda. Vi hörs.

    Ps. Håller fullt med första inlägget, fantastisk sida kanon syrran jag är stolt Ds

    Bror Gunnar

  4. Du, det är så här: den som väntar på något gott väntar ALLTID för länge. Men det är bara att bita ihop. Vet allt om att förälska sig totalt i en hundvalp som inte ens är född.
    Kram Syster Ingrid

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *