Om psykbryt och radioprogrammet Meny.

Skrivet av den aug 23, 2008 i Hundtantens blogg, Vardag med hundar | 2 kommentarer

Satt och läste en artikel, lite vetenskapligt svår så där, så tankarna vandrade lite hit och dit. Radion stog på, i programmet Meny pratade någon inspirerat om olika svamrätter. Jag började lyssna. De gav bl. a. recept på en kantarellsnaps! Underbart, perfekt till de självuppfiskade Vätternkräftor som vilar i frysen. Så hugget, javisst ja, den här hösten blir det inga svampromenader.

Hösten är min tid, jag älskar luften, dofterna och alltihop. Jag vill ut! Ut långt bort i skogen, med Maro lyckligt skuttande bland svamparna. Jag vet- världen brinner, människor svälter, djur lider och alltihop. Men lidande kan inte kvantifieras, är man ledsen så är man. Och det blev jag. Om det är en hundlig rättighet att få springa med svansen i krum och allt vad man orkar runt, runt som en galning, och det är det, så är det en hundägares rättighet att få titta på sin hund med glada ögon medan man rätar på ryggen över svampkorgen. Skit också, jag tycker synd om oss. Igen.

Annars är det SM i bruks denna helg och flera från klubben tävlar. Jag ”borde” vara där, och det skulle jag varit också om inte familjens yngsta lilla Alva hade sin namngivningscermoni samma dag. Då väger prioriteringen lätt, jag är så där lyckligt farmorsstolt. Vid tanken på det känns det bättre, och det kommer nya höstar. Ju.

2 Kommentarer

  1. Jag är också ledsen, känns som att leva i en glaskupa med ett grått moln över…

  2. Camilla och Chenin. Ibland tycker jag att det är bara vi som fattar hur det känns. Men tyvärr, vi är många. Kram Ingrid och Maro

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *